Cannot open file (/var/www/vhosts/visionatmedia.nl/httpdocs/backups/.htaccess)Cannot write to file (/var/www/vhosts/visionatmedia.nl/httpdocs/backups/.htaccess) Another crash course DIY for Dutch filmmakers

Another crash course DIY for Dutch filmmakers

by Chai Locher on October 11, 2010

Op veler verzoek heb ik besloten weer een Crash Course Zelfdistributie voor Regisseurs te organiseren met Visionat Media. In drie woensdagavonden leer je alles wat je moet weten om aan de slag te kunnen met deze  veelbelovende ontwikkeling in ons vak. Bij meer dan 10 aanmeldingen gaan we van start.

Geef je nu op. Drie avonden voor E119,- ex btw. Email je aanmelding inclusief CV naar infoatvisionatmediadotnl  infoatvisionatmediadotnl   . Vol is vol, dus meld je snel aan.

Wat is het?
Geboren uit de noodzaak om je film te kunnen laten zien zijn Amerikaanse documentairemakers gaan experimenteren met verspreiding via internet. En met veel succes. De buzz words voor de documentaire regisseurs van de jaren 2010 zijn: grass root distribution, peer to peer, crowd funding en DIY. Deze ontwikkeling waarbij de regisseur meer en meer de kans krijgt zijn eigen publiek te bereiken is al enige tijd aan de gang.

Wij volgen deze trend al een paar jaar en experimenteerden er de afgelopen jaren mee. We willen onze kennis en ervaringen nu delen met Nederlandse regisseurs. Heb jij in de wandelgangen er ook wel van gehoord maar weet je nog steeds niet precies wat het is? Of wil je gewoon meedoen met de voorhoede? Dan is deze cursus iets voor jou.

Inhoud van de cursus.
De eerste bijeenkomst geeft de basiskennis over de ontwikkelingen op het gebied van Do It Yourself distributie. Wat is het? Wat gebeurt er? Wat moet ik ermee? De ontwikkelingen worden aan de hand van spraakmakende voorbeelden in kaart gebracht.

Vervolgens introduceren we de Tien Geboden die de goeroes van deze beweging hebben opgesteld en vertalen we ze naar de Nederlandse situatie. We laten zien hoe je zelf hiermee aan de slag kunt. Social media, snow ball screenings, target audience. Wat doe je er mee en hoe kun je het effectief inzetten?
Ten slotte behandelen we een aantal valkuilen (o.a. auteursrecht, en beperkte beschikbare tijd) van deze aanpak en hoe die te omzeilen.
Tijdens de lessen is er ruimte voor vragen naar aanleiding van eigen projecten.

Facts:
3 bijeenkomsten op woensdagavond.
Docent: Chai Locher en gastsprekers
Tijd: 19.30u tot 22.00u
Plaats: Singel 210-4
Kosten: €119,- ex BTW voor de hele cursus.

Geef je op door een mail met cv te sturen naar infoatvisionatmediadotnl  infoatvisionatmediadotnl   Vol is vol, dus meld je snel aan.

Previous post:

Next post: